Over mij

portretfoto-carlijn1-e1413445269563-150x150Ik ben Carlijn Dolmans-Hermans en ik ben werkzaam als oefentherapeut Mensendieck en Psychomotorisch Kindertherapeut.

Ik geloof dat harmonie van lichaam en geest essentieel is voor je welzijn en de basis is voor opvoeders om hun kinderen te kunnen laten opgroeien tot evenwichtige mensen.

Ken je lichaam

Ik ben ervan overtuigd dat ik je de kracht kan geven om je eigen lichaam te helen. Ik zorg dat jij inzicht krijgt in het functioneren van je eigen lichaam en hoe het werkt. Zodat je een volgende keer kunt voorkomen dat je lijf vast komt te zitten.

Oorzaak van je lichamelijke klacht

Ik maak ouders bewust van de oorzaak van hun lichamelijke klachten en geef oefeningen die de oorzaak van de pijnklachten aanpakken en de pijnklachten effectief wegnemen. Daarbij bekijk ik de houding in de werksituatie en indien gewenst de gezinssituatie en knelpunten die zij ervaren binnen het gezin en in de opvoeding van de kinderen.

Grip op je leven

Ik geloof dat jij vrolijker kinderen kunt hebben waar je meer tijd mee door kunt brengen in een prettige en gezellige sfeer. Met rust en regelmaat creëer ik tijd voor jou om je kinderen voor te lezen, maar ook te spelen, te knuffelen en met hen te stoeien. Dat is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Als je grip hebt op je leven is er harmonie en tijd voor elkaar.

Foto op volledige pagina

Kennis en ervaring

Ik ben een geregistreerd oefentherapeut Mensendieck én Psychomotorisch kindertherapeut. Ik sta geregistreerd in beide kwaliteitsregisters en voldoe aan alle eisen.

Ik ben oefentherapeut Mensendieck sinds 1985. De eerste 12 jaar heb ik gewerkt in reumakliniek Sole Mio in Noordwijk aan Zee waar ik mensen heb gerevalideerd na verscheidene operaties in hun bewegingsapparaat. Daarnaast had ik ook nog een eigen praktijk in Noordwijk Binnen. Ik ben een jaar werkzaam geweest in een Palestijns kindertehuis ‘Amira Basma’ in Jeruzalem voor lichamelijke en verstandelijk gehandicapte kinderen. Ik was de enige therapeut en plaatsvervangend moeder voor 70 kinderen die daar intern woonden. Sinds 1997 heb ik een eigen praktijk oefentherapie Mensendieck in Dordrecht en sinds 2002 werk ik ook als Psychomotorisch Kindertherapeut in Dordrecht.

Als oefentherapeut Mensendieck werk ik in onze groepspraktijk  Mensendieckpraktijk Merwesteijn, Dudokplein 225a; 3315KH te Dordrecht. 06-22236504.

Als Mensendiecktherapeut ben ik lid van het Netwerk Chronische Pijn. Dit is voor patiënten met klachten die langer duren dan drie maanden, zoals onder andere spanning- en stressklachten, langdurige rug-, nek- en schouderklachten, burn-out en ademhalingsklachten. Deze patiënten begeleid ik met psycho-educatie.

Als Psychomotorisch Kindertherapeut heb ik 13 jaar gewerkt in de wijk Stadspolder en ben ik per  01-04-2015 begonnen op een nieuwe locatie in het centrum van de stad. Praktijk bijCarlijn, Cornelis van Beverenstraat 13; 3311LH te Dordrecht. 06-22236504

Als Psychomotorisch Kindertherapeut ben ik gespecialiseerd in hechtingsproblematiek, hoogbegaafdheid,  ADD/ADHD, PDD-NOS en autisme .

Mijn man en ik hebben twee volwassen dochters, die studeren en op kamers wonen. Wij genieten van ons gezin en naast mijn baan staat de familie dan ook op nummer 1. We houden erg van reizen, wandelen in de bergen en fietsen in Nederland. Daarnaast zie ik graag mijn vrienden. Mijn motto is ‘pluk de dag’. Ik ben optimistisch ingesteld en zeer oplossingsgericht. Er is overal wel een goede oplossing voor te vinden.